Soğuk Hava Depoları İçin Kontrol Panolarımız Devrede
27/01/2022
668

Soğuk Hava Depoları İçin Kontrol Panolarımız Devrede

Soğuk Hava Depoları ( soğuk oda ) ısıya duyarlı ürünlerin üretiminden tüketimine kadar kendi özelliklerini koruyabilmesi için oluşturulan soğuk zincir halkasının en önemli parçalarından birini oluşturmaktadır.

Soğuk hava depolarındaki ürünlerin sağlıklı muhafaza edilmesinde en önemli unsurlardan biri de oda içi şartlarının sürekli izlenebilir olmasıdır.

Oda içi sıcaklık, nem, etilen, karbondioksit,ozon  ve meyve içi sıcaklığı ölçümleri sürekli olarak yapılmalı gerektiğinde en hızlı biçimde müdahale edilmelidir.

Soğuk hava deposu izleme sistemleri ile sadece bir soğuk odanın yada talebe göre işletmedeki tüm odaların sıcaklık, nem, etilen, karbondioksit ve meyve içi sıcaklığı ölçümleri yapılabilmektedir. Ek olarak kapıların açık/kaplı kalma süreleri ve kontrol üniteleri bilgileri ölçüm ve kaydı sağlanabilir. Aynı zamanda ölçüler tüm bu değerler için kontrol de sağlanabilir.

Soğuk hava depolarında ürün verimliliğini ve enerji kullanımını kontrol altına almak amacıyla ASGEN tarafından geliştirilen online veri izleme sistemimiz test aşamasından başarıyla geçmiştir.

Bu sistem sayesinde depo içerisindeki sıcaklık nem karbondioksit oksijen ve etilen miktarı ASGEN üretimi olan sensörler ile anlık olarak izlenip kontrol edilebilir.

Soğuk hava deposu izleme sistemleri tamamen geliştirilebilir proje bazlı sistemlerdir. Her oda için sadece sıcaklık ve nem ölçümü yapılabileceği gibi isteğe ve ihtiyaca göre CO2- Etilen- Gıda içi sıcaklığı gibi değerlerin ölçülmesi için farklı sensörler de eklenebilmektedir. Röle çıkışları sayesinde ölçülen her değer için farklı set değerleri ayarlayarak alarm yada kontrol cihazlarının otomatik olarak devreye girmesi sağlanabilir.

* Sıcaklık, nem, karbondioksit ... vb ölçüm sonuçlarının anlık değerlerini görebilirsiniz.* Ölçüm parametrelerinizi geri dönük olarak raporlayabilirsiniz.

* Ölçüm parametrelerinizi geriye dönük olarak grafiklerini alabilirsiniz.

* Alarm ve uyarı tanımları oluşturarak belirli şartlara bağlı olarak e-mail,sms yada telefon aramaları ile uyarılar alabilirsiniz.

* Firmanız altında birden fazla kullanıcı tanımlayarak, başka şehirlerde bile olsa kullanıcıların internet üzerinden veri takibi yapmasını sağlayabilirsiniz.

 

* Verilerinizi internet destekli cep telefonları, palm, tablet pc vb. izleyebilirsiniz.